belga

Regenachtige start van de vakantie

De zomervakantie begint met slecht weer. Vandaag is het eerst zwaarbewolkt met regen en buien, maar in de loop van de dag wordt het vanaf het westen droog en verschijnen er opklaringen. De neerslag verlaat pas in de avond ons land richting Duitsland.

Het wordt iets frisser met maxima van 14 of 15 graden in de Ardennen, 18 graden aan zee en 19 of lokaal 20 graden in het centrum. Er staat een matige wind uit westelijke richtingen die ruimt naar noordwest. Aan zee waait er een vrij krachtige en later matige noordwestelijke wind, zo meldt het KMI.

Vannacht wordt droog en wisselend bewolkt bij minima van 11 tot 14 graden. Morgen trekt een storing van west naar oost over het land en is het eerst wisselend en later overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In de latere namiddag en avond klaart het uit vanaf het westen. De maxima liggen tussen 16 graden op de Ardense hoogten en 20 of 21 graden in het centrum van het land.

Maandag wordt het wisselend bewolkt en kan er hier en daar een bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 23 graden in het centrum bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind.

Dinsdag en woensdag is het overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De temperaturen stijgen tegen woensdag naar 25 à 26 graden. Donderdag wordt het warm en begint de dag zonnig, maar in de loop van de namiddag wordt het in het binnenland onweerachtig. De maxima liggen in het binnenland tussen 25 en 29 graden bij een zwakke en veranderlijke wind. Aan zee wordt het mogelijk niet veel warmer dan 21 graden. Vrijdag moeten we waarschijnlijk rekening houden met enkele buien, vooral dan in het binnenland. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden bij een matige westelijke wind.

Lees meer