ShutterStock

Stilaan droger weer, vannacht gaat het overal vriezen: -10 graden in Ardennen

Deze ochtend kan het ten zuiden van Samber en Maas plaatselijk glad zijn door aanvriezende mist en ijsplekken. We krijgen vandaag afwisselend opklaringen en wolkenvelden vergezeld van enkele buien. Die zullen het talrijkst zijn nabij de Nederlandse en Duitse grens en kunnen 's ochtends nog een winters karakter hebben in de Hoge Venen. In de loop van de namiddag wordt het echter geleidelijk droger vanaf het zuidwesten. In de Ardennen kan de nevel en mist plaatselijk hardnekkig zijn. Maxima van 1 of 2 graden op de Ardense hoogten tot 7 of 8 graden in het westen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanavond en vannacht wordt het lichtbewolkt tot helder en gaat het overal vriezen. Plaatselijk ontstaan er aanvriezende mistbanken. De minima liggen rond -1 graad aan de kust, -3 graden in het centrum en plaatselijk tot -10 graden in sommige Ardense valleien.

Woensdag is het, na een koude nacht, droog met in de meeste streken brede opklaringen. In het noordoosten en het oosten zijn de wolken waarschijnlijk talrijker. Maxima van +1 graden in de Hoge Venen tot +6 graden in Vlaanderen.

Donderdag blijft het waarschijnlijk droog met nog brede opklaringen, zeker in de voormiddag. Na de middag maken de opklaringen echter geleidelijk plaats voor meer bewolking vanuit Frankrijk. De maxima liggen tussen +2 graden in de Hoge Venen en +9 graden in Vlaanderen. 

Vrijdag krijgen we afwisselend opklaringen en bewolkte perioden met plaatselijk kans op een licht buitje. Maxima tussen +4 graden in Hoge Ardennen en +10 graden in Vlaanderen. 

Zaterdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. De kans op buien neemt toe. Temperaturen tussen +6 en +10 graden. 

Zondag zou er in de loop van de dag een zwakke regenzone van west naar oost over het land trekken. Maxima rond 10 graden in het centrum bij een matige zuidwestenwind.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Vroeger vroor het soms al een maand eerder. Mijn salie staat terug in bloei. Er staan rozen in mijn tuin. En al drie jaar op rij heb ik de laatste dag van het jaar nog rozen.

  • Marco Maerten

    Steven Avonts kent niet het verschil tussen een weerfenomeem en het klimaat. Of is het gewoon een doorzichtig en vooral bijzonder hol argument om op de boodschapsters te schieten?

Lees meer