Photo News

Storm Dennis is nog maar pas land uitgewaaid en daar is Ellen al

Ciara en Dennis zijn nog maar pas het land uitgewaaid, en daar is al een nieuwe stormdepressie. Ellen zou volgend weekend voor behoorlijk wat wind kunnen zorgen, zegt weerman Frank Duboccage.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“We gaan er voorlopig van uit dat er windstoten van zo’n 80 à 90 kilometer per uur kunnen voorkomen.” In principe is dat geen storm, erkent Duboccage. “Maar bij Dennis bijvoorbeeld dachten we ook dat die niet zo sterk uit de hoek zou komen. Uiteindelijk was dat wél het geval. Op sommige plaatsen en op sommige tijdstippen was storm Dennis sterker dan Ciara. We moeten nog een beetje voorzichtig zijn, maar het ziet ernaar uit dat het opnieuw een onstuimig weekend wordt.”

Het gaat om de vijfde storm dit jaar, die Ellen werd gedoopt. Stormnamen volgen elkaar alfabetisch op en jongens- en meisjesnamen wisselen elkaar af.

Lees ook:

Waarom stormen ook in ons land een naam krijgen (+)

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Cleynhens

    Straks volgt " Maggy ", dan zal het pas stormen, alleez aan de omvang te zien toch !!!

  • Marko Decandt

    Is dat nu iets nieuw geworden? Elk weekend een nieuwe storm?

Lees meer