BELGA

Tweede dag op rij sneuvelt kouderecord: koudste 18 maart sinds begin metingen

Voor de tweede dag op rij zullen we een kouderecord breken. Het is de koudste 18 maart sinds het begin van de metingen. Het vorige record werd gevestigd in 1975, toen het drie graden was. Vandaag werd het niet warmer dan één of twee graden, met een gevoelstemperatuur van -10. 

We staan ook voor de koudste nacht van de week, met komende nacht temperaturen tot min zes graden. VAB zet morgenvroeg extra wegenwachters in, want na het weekend kan het zijn dat heel wat auto's startproblemen kennen.

Zondag 18 maart 2018 is waarschijnlijk ook de meest laattijdige ijsdag van een winterseizoen sinds 1901. De maximumtemperatuur in Ukkel bedroeg -0,1 graden Celsius, meldt weerman David Dehenauw zondagavond op Twitter. Het is een spannertje. In de vooravond steeg het kwik in Ukkel immers. Om 16 uur was het nog -0,9 graden. Gezien die 'close call' moet de -0,1 graden maandag nog bevestigd worden door de dienst klimatologie van het KMI, aldus Dehenauw. Zondag was sowieso wel de koudste 18 maart sinds 1901.

Het is overigens niet alleen in België erg koud, grote delen van Europa kreunen onder een koudegolf. Vooral Groot-Brittannië is opnieuw zwaar getroffen, daar viel dit weekend tot vijftien centimeter sneeuw.

29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pete Schoonhuys

    Weer is niet hetzelfde als klimaar. Hoe dikwijls moet dat herhaald worden?

  • peter colson

    Naar het schijnt de gevolgen van de Global Warming. Of wacht, ze noemen het nu klimaatverandering. Als men het enkel over opwarming heeft, dan kan men enkel langs de kassa passeren als het opwarmt. Met klimaatverandering kan men elke keer langs de kassa passeren, of het nu kouder of warmer wordt

Lees meer