Uitkijken naar stralend weer en 23 graden deze week.
Thinkstock Uitkijken naar stralend weer en 23 graden deze week.

Uitkijken naar stralend lenteweer: kwik klimt deze week naar 23 graden

Het wordt dinsdag na het oplossen van het ochtendgrijs rustig en zacht met soms brede opklaringen, maar ook enkele wolkenvelden waaruit in de loop van de namiddag lokaal een bui kan ontstaan. In de meeste streken blijft het echter droog, zegt het KMI. Later deze week wordt het nog zachter met temperaturen tot 23 graden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In het westen en het centrum gaat de zon vandaag soms schuil achter hoge wolkensluiers. De temperaturen liggen rond 17 graden aan zee en op de Ardense plateaus en lopen op tot 21 en 22 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het oosten. Langs de kust waait in de namiddag een matige bries uit het noordoosten.

Dinsdagavond en volgende nacht wordt het rustig met hooguit wat middelhoge of hoge bewolking. De wind waait overwegend zwak uit het zuidoosten en de temperaturen dalen tot waarden tussen 6 en 11 graden.

Woensdag wordt het mooi lenteweer met zon, later op de dag wordt het lichtbewolkt. Het wordt zeer zacht met maxima rond 18 graden aan zee en 22 of 23 graden in het centrum. Er waait een overwegend zwakke wind uit oost tot zuidoost. Aan de kust ontstaat er in de namiddag een matige bries uit het noordoosten, zodat het kwik daar enkele graden zakt.

Donderdag start zacht en zonnig. Nadien wordt het wisselend bewolkt met kans op een lokale bui. Maxima tussen 16 en 21 graden in het binnenland bij een zwakke tot matige wind uit veranderlijke en later uit noordelijke richtingen. Aan zee is het door een matige noordenwind frisser met maxima rond 13 of 14 graden.

Vrijdag zijn de opklaringen breed met soms wolkenvelden. Op het einde van de dag neemt de kans op een lokale bui toe. Het blijft zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima tot 23 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny De meyer

    Uitkijken?Voor wat?Het zou beter regenen. Dan blijven we allemaal in het kot.

  • bart vansteenkiste

    ik hoop dat het iets warmer word , want zondag was het goed maar maandag was dit niet om naar huis te schrijven , want het was behoorlijk zelfs fris en zeer bewolkt in westvl , hoe warmer hoe beter..

Lees meer