3
BELGA

Vanaf dinsdag wordt het écht zomer: temperaturen boven 25 graden

Vandaag trekt de regen langzaam weg naar het oosten. Morgen kan er hier en daar nog een buitje vallen en vanaf dinsdag wordt het droog, meestal zonnig en de temperaturen lopen tegen donderdag op tot boven 25 graden. Dat meldt het KMI.

3 De voorspellingen voor donderdag: het kan volgens sommige weermodellen tot 28 graden worden.
Wetteronline De voorspellingen voor donderdag: het kan volgens sommige weermodellen tot 28 graden worden.

Vanochtend valt er nog wat regen in het oosten van het land. Elders is het overwegend droog met brede opklaringen, maar ook wat nevel. Al snel trekt de regen in het oosten weg en verschijnen ook daar mooie opklaringen. In de loop van de dag zien we meer stapelwolken verschijnen en kan er links of rechts een buitje tot ontwikkeling komen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.
De maxima liggen rond 14 graden in de Hoge Venen, rond 16 graden aan zee en tussen 17 en 19 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest.

Zondagnacht trekt een zwakke storing van west naar oost over het land. In het westen en het centrum kan er wat lichte regen vallen, maar naarmate de storing naar het oosten beweegt, verliest ze haar activiteit. In het oosten van het land neemt de bewolking wel toe, maar blijft het droog. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen, ruimend naar het zuidwesten.

Morgen zijn er nog opklaringen, maar later wordt het overwegend bewolkt en hier en daar kan een buitje vallen. De maxima liggen tussen 14 en 17 graden. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen.

3 Het KMI voorspelt voor donderdag temperaturen tot 26 graden.
KMI Het KMI voorspelt voor donderdag temperaturen tot 26 graden.

Van dinsdag tot donderdag wordt ons weerbeeld bepaald door een hogedrukgebied dat zich installeert nabij Denemarken. Hierdoor wordt droge en steeds warmere, continentale lucht in onze richting gestuwd. Het wordt meestal zonnig, met temperaturen die geleidelijk oplopen van 21 à 22 graden dinsdag tot 26 graden op donderdag. Vrijdag verschuift de kern het hogedrukgebied verder oostwaarts. Het blijft echter zonnig en warm, met maxima tot 23 of 24 graden.

Zaterdag lijkt een nieuw hogedrukgebied zich te installeren nabij Ierland. Hierdoor wordt vanaf de Noordzee iets koelere en vochtigere lucht over ons land gestuwd. Het blijft evenwel droog, maar vaak bewolkt, met maxima in de buurt van 17 of 18 graden.

Het KMI waarschuwt ook voor CO-intoxicatie.

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Apatride

    Te warm, te koud, te nat, te droog,... Het is allemaal de schuld van "de opwarming van de aarde". Komaan zeg!

  • Marco Maerten

    Ed Leviud,ik raad je aan eens naar de klimaatgrafieken van april te kijken in de periode 1833 tot pakweg 1980 voor Ukkel. Dan zal je (onaangenaam) verrast zijn wat normaal is voor april. Tot heden heeft april het normale gemiddelde van een meimaand begin 20ste eeuw!

Lees meer