getty

Vandaag koud maar flink wat zon, later meer bewolking en opnieuw regen

Vandaag beïnvloedt een hogedrukwig het weer gunstig. In de loop van de dag ontwikkelt er zich een stormdepressie ten zuiden van IJsland. De regenzone eraan verbonden trekt komende nacht over België.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanochtend is het vrij koud met opklaringen en geleidelijk meer hoge sluierwolken. In de namiddag neemt de bewolking verder toe en vanavond gaat het regenen in het westen. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Ardennen en 7 graden over het westen. De eerst soms zwakke zuidenwind wordt matig en op het einde van de dag vrij krachtig met dan windstoten tot 60 km/u. Aan de kust wordt de wind op het einde van de dag vrij krachtig tot krachtig met pieken tot 70 km/u.

Volgende nacht gaat het overal regenen vanaf het westen. In de Ardennen valt op het einde van de nacht de neerslag als sneeuw. Later vannacht wordt het droger over het westen met enkele opklaringen. De minima schommelen van 0 graden op de Ardense hoogten tot 6 graden aan de kust. Er waait een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest met windstoten tot 70 km/u. In de kuststreek wordt de wind tijdelijk krachtig met pieken tot 80 km/u. Tijdens het tweede van de nacht wordt de wind stilaan matig.

Morgen sleept een storing nog enige tijd over de zuidoostelijke landshelft met regen en op de hoogten sneeuw die in de namiddag overgaat in regen. Lage wolken kunnen het zicht belemmeren op de Ardense hoogten. Over het westen en later in het centrum verschijnen er stilaan opklaringen, maar een paar lokale buien blijven mogelijk. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden in het westen. Er waait een overwegend matige wind uit zuid tot zuidwest.

Donderdag is het eerst droog. In de loop van de namiddag gaat het opnieuw regenen vanaf het westen met in de Ardennen kans op sneeuw. We krijgen maxima van 1 tot 7 graden. De zuidenwind wakkert in de namiddag aan tot vrij krachtig.

Vrijdag wordt het wisselvallig en winderig met buien die op de Ardense hoogten eventueel winters zijn. We halen maxima van 2 tot 8 graden. Er waait een vrij krachtige en aan zee een krachtige wind uit west tot zuidwest.

Zaterdag neemt de buienneiging af bij maxima van 1 tot 7 graden. De westen- tot zuidwestenwind is nog steeds vrij strak. Zondag lijkt het opnieuw te gaan regenen. Het kwik klimt tot 10 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer