VTM-weerman David Dehenauw
VTM NIEUWS/EPA VTM-weerman David Dehenauw

Vandaag nog droog en zonnig, maar wisselvallig Allerheiligenweekend met regelmatige buien en fikse wind

Vandaag blijft het droog en wordt het vrij zonnig met vooral hoge bewolking nabij de Franse grens. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden in Vlaanderen. De wind blijft overwegend zwak tot matig uit oostelijke richtingen, in de Ardennen matig uit oostzuidoost.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanavond is het nog licht bewolkt tot helder. Vannacht neemt op de nadering van een storing de hoge en middelhoge bewolking toe vanaf het westen maar het blijft nog meestal droog. De minima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden in de gebieden langs de Franse grens en worden al vanavond bereikt. De wind is eerst nog zwak tot matig uit oost tot zuidoost en wordt later matig uit zuid tot zuidoost.

Morgen wordt het snel zwaarbewolkt vanaf het westen met perioden van regen, eerst lichte regen maar in de loop van de dag soms matige regen. Het wordt enkele graden zachter bij maxima tussen 10 graden in de Hoge Venen en en 13 tot 15 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig uit zuidelijke richtingen.

Zaterdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden bij een matige tot vrij krachtige en aan zee vrij krachtige tot krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Er zijn rukwinden mogelijk van 50 tot 65 km/h.

Zondag blijft het wisselvallig met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 11 à 12 graden in Vlaanderen. Er waait een vrij krachtige tot soms krachtige wind met rukwinden tot 80 à 90 km/h.

Maandag is het wisselvallig met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee vrij krachtige tot krachtige zuidwestelijke wind met rukwinden tot 70 à 80 km/h.

Dinsdag blijft het op een lokale bui na, meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Woensdag is het licht wisselvallig met kans op een lokale bui. De maxima in het centrum liggen rond 11 graden bij een zwakke tot matige wind uit westelijke tot noordwestelijke richtingen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Statham

    Laat maar komen.

  • guido vermeyen

    Ideaal weertje voor allerheiligen, regen, wind, vallende bladeren, kerkhofbezoek, de sfeer is ideaal....

Lees meer