Beeld ter illustratie, winter.
Getty Images/Westend61 Beeld ter illustratie, winter.

Vandaag nog droog met zachte temperaturen, vanaf volgende week regen verwacht

Het wordt vandaag droog met wolken en soms opklaringen, bij zachtere temperaturen. Tegen de avond volgt vanaf het westen regen. Ook de dagen daarna kan het regenen, verwacht het KMI.

Vandaag is het droog met vaak wolken maar tijdelijk ook enkele opklaringen. 's Ochtends is er kans op mist in de Ardennen. Het wordt zachter met maxima van 3 graden in de Hoge Venen tot 8 of hier en daar 9 graden in Laag­- en Midden­-België. Er waait een matige zuidelijke wind.

Vanavond wordt het zwaarbewolkt met over het westen stilaan regen. Komende nacht trekt de regen verder oostwaarts door ons land. Over het westen wordt het op het einde van de nacht opnieuw droger met nog kans op enkele buien. We krijgen minima van 2 graden in de Hoge Ardennen tot 7 graden over
het westen. Er waait een matige of af en toe een vrij krachtige wind uit zuid, ruimend naar zuidwest. Rukwinden tot 50 à 60 km/u zijn mogelijk.

Morgen is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met perioden met regen of buien. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 9 graden elders. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest.

Dinsdag wordt het wisselvallig met soms buien, mogelijk met korrelhagel en enkele donderslagen. 

Woensdag wordt droog. Daarna wordt het zachter, met kans op regen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kurt Bourdeaux

    Hoe zou het zijn met het grondwaterpeil?

  • cor vermonden

    Al die regen had beter sneeuw geweest zoals vijftig en meer jaren geleden

Lees meer