(archieffoto)
ANP (archieffoto)

Vandaag nog onweersbuien mogelijk, volgende week tropisch warm met temperaturen tot 37 graden

Het KMI verwacht deze namiddag en -avond nog plaatselijke regen- of onweersbuien. Maxima van 21 tot 26 graden. Komende nacht wordt het droog bij minima van 12 tot 16 graden. Vanaf morgen en zeker na het weekend is de zomer helemaal terug.

Morgen wisselen wolken en zon elkaar af. Zeer lokaal kan er een buitje vallen, maar in de meeste streken blijft het droog. Aan de kust wordt het in de namiddag overwegend zonnig. De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee en 24 of 25 graden in het centrum. Er waait een matige westenwind. Morgenavond en -nacht is het droog met vrij veel hoge sluierwolken. De minima schommelen van 11 graden in de Hoge Venen tot 14 à 15 graden in het centrum.

Maandag is het droog en al vrij warm met maxima rond 28 graden in het centrum van het land.

Dinsdag komt er een aanvoer van warme lucht vanuit het zuidwesten van Europa naar Scandinavië. Het wordt zonnig en al zeer warm met maxima tussen 28 en 33 graden.

Woensdag blijft het zonnig en wordt het nog warmer met maxima rond 35 of 36 graden in het centrum van het land. Ook de minima zijn erg hoog en dalen niet meer onder 20 graden.

Donderdag komt er weinig verandering aan het zonnige weer. Het wordt waarschijnlijk de warmste dag met maxima rond 37 graden in Vlaanderen.

Voor vrijdag zijn de voorspellingen nog onzeker maar het ziet er naar uit dat het zonnig en droog blijft en dat de hitte aanhoudt. In het westen zakt het kwik waarschijnlijk onder 30 graden door de zeewind maar in het binnenland blijven de temperaturen ruim boven 30 graden.

Ook zaterdag is het nog onzeker maar de verwachtingen neigen naar aanhoudend zonnig en zeer warm zomerweer. 

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    En voor het ogenblik ook in USA : New York Philadelphia en Boston en zelfs deze kant van Canada een hittegolf!

  • Wesley Dejaegher

    Hier in Gent heft het goed geregend! Kort maar krachtig

Lees meer