Volgende week temperaturen tot 35 graden: eerste hittegolf van het jaar is in zicht

Na stormweer en regen deze week, staat er een erg zonnige en zelfs tropische week voor de deur. “Volgende week komt er een zeer warme periode aan met een aantal dagen met dertig graden of meer”, zegt weerman David Dehenauw. Daardoor komt de eerste hittegolf van het jaar in zicht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoewel we later vandaag erg onstabiel weer kennen en het in Oost- en West-Vlaanderen waarschijnlijk hevig gaat regenen en zelfs onweren, is er beterschap op komst. “Volgende week verwachten we een zeer warme periode met verschillende dagen waarop het warmer dan dertig graden wordt”, aldus weerman David Dehenauw. “Dat doet een beetje denken aan een mogelijke hittegolf”, voegt hij daar nog aan toe. Die wordt bereikt als het vijf dagen lang warmer is dan 25 graden, en drie dagen daarvan warmer dan 30 graden.

Maandag en dinsdag kan het kwik al naar 30 graden klimmen, en zeker woensdag kan het erg heet gaan worden. Boven de Kempen kan het kwik zelfs tot 35 graden klimmen. De warme lucht is afkomstig uit het zuiden en zuidoosten, maar brengt mogelijk ook warmte-onweders met zich mee.

Volgens de weerman moet het bijzonder goede weer wel nog bevestigd worden. Maar in elk geval wordt volgende week gekenmerkt door een zeer warme en zonnige periode.

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.

98 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marco Maerten

    Ingrid Raes,dat klopt. Intussen is in deze eeuw de zomer van 1976 al 2X overtroffen in t°-gemiddelde en zelfs het voorjaar was deze eeuw al vaker stukken warmer dan 1976. Tot 2002 stond 1976 op plaats 1...nu na de hete zomers van 2003 en 2018 op 3. Om het nog niet te hebben over de andere zomers die deze eeuw dicht in de buurt kwamen.

  • rik lagrou

    Gewoon een afzuigventilator van 15€ kopen daar kabel aan en omgekeerd laten draaien goedkope kleine windmaker!!

Lees meer