ANP

Warme en zonnige week zet zich voort, al blijft het niet noodzakelijk ook altijd droog

Het is dinsdag droog en warm met zon en wolken en maxima 21 tot 25 graden. Aan zee wordt het zo'n 19 graden. Ook woensdag wordt het droog en warm met zon en in de loop van de dag vrij veel stapelbewolking in het binnenland, meldt het KMI.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het wordt dinsdag op de meeste plaatsen eerst gedeeltelijk bewolkt, later komt er meer zon vanaf het westen, maar ontwikkelen er zich in het binnenland ook stapelwolken. Aan zee blijft het dan zonnig. Het wordt opnieuw warm met maxima van 21 tot 25 graden in het binnenland. Vlak aan zee blijven de temperaturen steken rond 18 à 19 graden. Er staat een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind. 

Dinsdagavond en -nacht blijft het rustig en droog en wordt het helder tot licht bewolkt. De wind wordt zwak uit veranderlijke richtingen en de minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in de steden.

Woensdag blijft het vrij zonnig met in het binnenland vorming van stapelbewolking in de namiddag. Het kwik klimt naar waarden tussen 23 en 25 graden in het centrum van het land. Aan zee liggen de maxima opnieuw rond zo'n 19 graden. De wind waait zwak, of in het oosten van het land soms matig, uit noordelijke tot noordnoordoostelijke richtingen.

Donderdag beginnen we de dag met zon. Geleidelijk neemt de hoge bewolking toe vanaf het westen en geraakt de zon gesluierd. Het blijft grotendeels droog, maar tegen de avond en ook in de nacht naar vrijdag kan er hier en daar een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen. Het wordt zomers warm met maxima van 22 tot 28 graden. Aan zee wordt het later in de namiddag wat koeler door een opstekende zeebries. Elders staat er weinig wind.

Vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele perioden van regen of buien vanaf het westen. Het blijft ook warm weer met maxima tussen 25 en 28 graden in het centrum.

Ook zaterdag hangt er aanvankelijk nog vrij veel bewolking met eventueel nog een bui of een beetje regen. Later wordt het zonnig vanaf het westen. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum bij een goed aanwezige westen- tot noordwestenwind.

Zondag wordt het droog en veelal lichtbewolkt. In het oosten hangt er soms nog wat meer bewolking. De maxima liggen rond 19 à 21 graden in het centrum.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer