Shutterstock

Weekend begint zwaarbewolkt en buiig, volgende week stijgen de temperaturen weer

Deze namiddag is het nog wisselend tot meestal zwaarbewolkt. Vooral over het centrum en het oosten worden lokale buien verwacht met in het uiterste oosten eventueel een paar donderslagen. Over het westen blijft het overwegend droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 21 of 22 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.

Vanavond blijft vooral ten zuiden van Samber en Maas de kans op enkele buien bestaan. Elders wordt het overwegend droog met soms opklaringen. In de nacht is het eerst wisselend bewolkt. Later wordt het vanaf het noorden zwaarbewolkt met stilaan kans op wat plaatselijke lichte neerslag. De minima schommelen van 10 graden in de Hoge Venen tot 15 graden aan de kust. De noordenwind is zwak tot af en toe matig.

Morgen krijgen we eerst veel wolken met kans op wat lichte regen of een paar buitjes. In de loop van de dag wordt het overwegend droog vanaf het noorden en verschijnen er wat meer opklaringen. Het is behoorlijk koel voor de tijd van het jaar met maxima van 16 graden in de Hoge Venen tot 20 graden in het centrum. Er waait een matige noordenwind die aan zee later overdag soms vrij krachtig wordt.

Morgenavond en morgennacht blijft het droog met soms bredere opklaringen, maar ook lage wolkenvelden. We halen minima van 8 graden in de Hoge Venen, rond 12 graden in het centrum tot 14 graden aan zee. De matige noordenwind wordt in het binnenland later soms zwak.

Maandag blijft het droog met veel lage wolken. Er komen nadien opklaringen maar waarschijnlijk pas in de namiddag. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden. Zwakke tot meestal matige wind uit het noorden.

Dinsdag komen er opklaringen maar er zijn ook hoge wolkenvelden. Het wordt iets warmer met maxima tussen 19 en 23 graden. De wind is zwak uit noord of uit veranderlijke richtingen.

Woensdag zijn er zonnige perioden met hoge wolken en enkele onschuldige stapelwolken. De maxima schommelen rond 24 graden in het centrum van het land bij een zwakke veranderlijke wind.

Donderdag zijn er stapelwolken met kans op enkele buien. Met een zwakke tot matige zuidwestenwind stijgt het kwik tot rond 25 graden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer