Illustratiebeeld
photo_news Illustratiebeeld

Wisselvallig weekend, maar temperaturen blijven zacht voor tijd van het jaar

Namiddag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, en op een lokaal spatje regen na droog. Het wordt zacht weer, met maxima van 5 tot 10 graden bij een goed voelbare zuidelijke wind. Vanavond en vannacht krijgen we regen en buien vanuit Frankrijk bij minima van 3 tot 8 graden. Dat meldt het KMI.

Morgen belooft een wisselvallige dag te worden, met perioden van regen of buien. Tegen het einde van de namiddag wordt het meestal droog over het westen. We halen maxima van 4 of 5 graden op het Ardense reliëf en 9 graden aan de kust. De wind is matig en over het zuiden van het land tijdelijk vrij krachtig tot eventueel krachtig. 

Vanaf maandag zou het licht wisselvallig worden, met opklaringen en wolkenvelden die plaatselijk een bui kunnen opleveren. 's Nachts bereikt een nieuwe regenzone ons land vanaf de Franse grens. De maxima schommelen van 4 tot 6 graden in de Ardennen en van 8 tot 10 graden elders. De westzuidwestenwind waait matig, aan zee vrij krachtig. 

Dinsdag is het eerst regenachtig, later wordt het droger vanaf het westen met wel nog enkele buien. In de loop van de dag kunnen er een paar opklaringen verschijnen, maar het blijft vaak bewolkt. Kerstnacht verloopt wellicht droog met vrijwel nergens nachtvorst. 

Op kerstdag blijft het droog en zijn er soms zonnige perioden. De maxima liggen nog steeds rond 8 graden in het centrum. Ook de rest van de week zou het droog blijven, en de temperaturen mild voor de tijd van het jaar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer