Beeld ter illustratie
Wannes Nimmegeers Beeld ter illustratie

Wisselvallige dag met buien en opklaringen, ook het weekend valt in het water

Deze namiddag wordt het overal wisselend tot zwaarbewolkt. In de noordwestelijke helft van het land verwachten we geleidelijk lichte regen of buien. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het overwegend droog tot de avond maar een buitje is niet uitgesloten. Maxima van 17 graden in de Hoge Venen tot 22 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit zuid tot zuidwest. Ook de rest van de week is het wisselvallig met regelmatig regen of buien.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken en gaat het ook in het binnenland af en toe matig regenen. In het noordwesten krijgt de neerslag een buiig karakter. Het blijft onder de wolken vrij zacht met minima van 10 graden in de Hoge Venen tot 17 graden aan zee. 

Na de doortocht van een regenzone de nacht voordien, blijft het donderdag zwaarbewolkt met regelmatig buien die zich vooral ontwikkelen in de oostelijke helft van het land. Enkele donderslagen zijn niet uitgesloten. In het westen wordt het droger en verwachten we iets bredere opklaringen. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 graden in het centrum, bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuidwest, ruimend naar west. Rukwinden tot 50 of 60 km/u. 

Donderdagavond zijn er nog tijdelijk enkele buien, vooral in het oosten van het land. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag wordt het overal droog met soms brede opklaringen. Op de meeste plaatsen is er ook kans op ontwikkeling van nevel of mistbanken in de Ardennen. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan de kust. De wind waait zwak, matig aan de kust, uit het zuidwesten, krimpend naar het zuiden. 

Vrijdag is het eerst overwegend droog met brede opklaringen in het centrum en het noorden, maar ook kans op lage wolken, nevel en lokale mist in het zuiden. Later wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. De kans wat lichte neerslag blijft klein. Maxima tussen 18 en 20 graden in de Ardennen en tussen 21 en 23 graden in de andere streken. De zuidelijke tot zuidwestelijke wind wakkert iets aan en wordt matig. 

Zaterdag trekt een regenzone over het land en is het zwaarbewolkt tot betrokken met eerst lichte, en op het einde van de dag meer intense regen. In het zuidoosten van het land blijf het mogelijk droger. Maxima van 18 tot 22 graden bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest.

Zondagochtend verlaat de regenzone het zuidoosten van het land. In de loop van de dag komen er opklaringen maar blijft het gedeeltelijk bewolkt. Een plaatselijke bui blijft mogelijk. Maxima van 16 tot 21 graden. De wind neemt in kracht toe.

Maandag komen we terecht in lichte onstabiele en vrij frisse zeelucht. Het wordt wisselend bewolkt met kans op enkele buien, vooral in het noordwesten van het land. Maxima tussen 16 en 20 graden met een matige, aan zee eerder vrij krachtige, wind uit west tot zuidwest.

Dinsdag wordt het vrij fris met zon en wolken. Er vallen hier en daar nog enkele buien. De wind neemt af en de nachten worden veel frisser. Ook woensdag blijft het vrij fris met zon en wolken. Een bui blijft nog mogelijk

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer