BELGA

Zalig lenteweer tot 28 graden

De lente zal komende week zomers aanvoelen. Met temperaturen van gemiddeld 25 graden en zelfs uitschieters tot 28 graden worden we lekker verwend.

Vandaag blijft het droog en is het ook overwegend zonnig. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen. Het kwik schommelt tussen 17 graden in de Ardennen en 20 tot 23 graden elders. Aan de kust kan het later door wind van zee wat gaan afkoelen. Vanavond blijft het zonnig. De nacht verloopt helder tot licht bewolkt met minima tussen 6 graden op de Hoge Venen en 3 tot 13 graden in de andere regio's.

Ook maandag blijft het fraai en zonnig lenteweer. In de loop van de namiddag ontstaan er ook stapelwolken. Zeer plaatselijk kan een warmteonweer tot ontwikkeling komen. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost. De temperatuur loopt op tot 25 graden.

Dinsdag wordt het zomer en kan de temperatuur plaatselijk oplopen tot een zwoele 28 graden. Kans op gedonder is dan wel reëel.

In de loop van de week blijft de temperatuurmeter zo'n 25 graden aangeven. Soms kunnen er ook regen- of onweersbuien plaatsvinden. Vanaf donderdag wordt het iets minder warm.

Lees meer