Zie hoe de wereld brandt met unieke beelden van NASA

Er woeden weer hevige bosbranden in Australië en dat is Down Under een jaarlijks terugkerend probleem. Maar ook elders in de wereld staan bossen haast ieder jaar in lichterlaaie. NASA bundelde informatie over bosbranden in de voorbije tien jaar en maakte er een spectaculaire video van.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bosbranden zijn doorgaans een natuurlijk fenomeen en sommige gebieden moeten nu eenmaal regelmatig vernield worden. Het is een manier waarop Moeder Aarde oude dingen wil vervangen door iets nieuws. Op de beelden zie je hoe de wereld de voorbije tien jaar gebrand heeft. Naast Australië lijken ook Afrika, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten jaarlijks in brand te staan.

Ook in Azië en Rusland keren branden heel vaak terug. Europa kleurt veel minder vaak rood, maar wij beschikken hier dan ook niet over de gigantische bossen zoals bijvoorbeeld het Amazonewoud in Brazilië. Afrika lijkt zelfs voortdurend te branden. Enkel in het zuiden van Europa worden de omstandigheden wel eens extreem genoeg om zware branden te veroorzaken. Maar wie goed kijkt, zal ook in België af en toe een rood stipje zien.

Lees meer