ANP XTRA

Zon keert pas vrijdagnamiddag terug

Het is vanmiddag zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Op het einde van de dag volgen er vanaf het westen enkele opklaringen en wordt het droger. In de Hoge Venen wordt het tot 16 graden en in de meeste andere streken 18 tot 20 graden. Dat meldt het KMI.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht is het wisselend tot zwaarbewolkt met plaatselijk nog wat regen, vooral in de oostelijke helft. Later wordt het droger vanaf het westen met een kleine kans op een lokale bui. De minima liggen tussen 10 en 15 graden.

Morgen wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele lokale buien. Op de meeste plaatsen kan het droog blijven. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Ardennen en 21 graden in Belgisch Lotharingen. Woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met plaatselijk wat regen of een enkele bui. De minima liggen tussen 12 en 16 graden.

Ook donderdag wordt het zwaarbewolkt met regelmatig neerslag in de vorm van regen of motregen. De maxima blijven aan de frisse kant, tussen 14 en 19 graden. 

Vrijdag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met kans op enkele lokale buitjes, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de namiddag wordt het zonniger aan de kust. Het wordt iets zachter bij maxima tussen 18 en 23 graden.

In het weekend krijgen we weer meer zon en het blijft ook droog. In de loop van zaterdag verwachten we soms enkele wolkenvelden. Het wordt warmer met maxima tussen 20 en 26 graden. Zondag blijft het droog en vaak zonnig met toch soms wolkenvelden. De maxima liggen tussen 21 en 27 graden.

Maandag blijft het meestal droog met zonnige perioden en soms enkele wolkenvelden. De maxima liggen zowel maandag als dinsdag tussen 20 en 25 graden. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer