Een UFO-waarneming uit 2014 werd geheim gehouden door het Pentagon. Nu blijkt dat het Amerikaanse defensieministerie stalen wist te  nemen van UFO's, maar de metaallegeringen stellen wetenschappers voor een raadsel.
US Department of Defence Een UFO-waarneming uit 2014 werd geheim gehouden door het Pentagon. Nu blijkt dat het Amerikaanse defensieministerie stalen wist te nemen van UFO's, maar de metaallegeringen stellen wetenschappers voor een raadsel.

Amerikanen namen "verbluffende" stalen van ufo's, maar wetenschappers staan voor raadsel

Het Pentagon is erin geslaagd stalen te nemen van ufo's maar de metaallegeringen stellen wetenschappers voor een raadsel. Ze kennen de legeringen niet, maar één ding weten ze zeker: ze hebben verbluffende eigenschappen. De stalen worden bewaard in Las Vegas, meldt The New York Times.

Pas recent heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie bekend dat het tussen 2007 en 2012 in het geheim onderzoek deed naar ufo's. Jaarlijks werd in dat programma 22 miljoen dollar gepompt, volgens insiders loopt het programma in een andere vorm gewoon door. Gisteren gaf het Pentagon dan beelden vrij die twee gevechtspiloten in 2014 maakten van een ufo die voor de kust van San Diego was opgedoken.

Ze hebben materiaal verzameld van die onbekende vliegende objecten. Zo hopen ze dat wetenschappers kunnen achterhalen hoe die ufo's aan hun verbluffende eigenschappen komen. Maar het is een soort metaallegering die ze niet kennen

Ralf Blumenthal, onderzoeker voor The New York Times

"Ze hebben materiaal verzameld van die onbekende vliegende objecten. Zo hopen ze dat wetenschappers kunnen achterhalen hoe die ufo's aan hun verbluffende eigenschappen komen", stelt Ralf Blumenthal, één van de auteurs van het rapport van The New York Times tegenover MSNBC. Blumenthal weet dat het Pentagon nog altijd niet weet uit welk materiaal de stalen zijn samengesteld. "Het is een soort legering die ze niet kennen", stelt Blumenthal.

Fysieke impact

Wetenschappers hebben ook mensen bestudeerd die beweren dat ze een fysieke impact hebben ervaren bij het waarnemen van onbekende fenomenen in de lucht.

Een voordien geheim gehouden video van het Pentagon toont hoe gevechtspiloten van de zeemacht verbaasd reageren wanneer ze een mysterieus vliegend object observeren. Dat object had het formaat van een passagiersvliegtuig en accelereerde volgens de piloten ongezien hard.

"Voorlopig weet niemand wat het was", stelt Blumenthal. "Onderzoekers probeerden te achterhalen hoe die tuigen worden aangedreven en poogden hun fenomenale aerodynamica te ontrafelen, maar ze raken er niet uit".

Buitenaards leven? Hoogstwaarschijnlijk

De man die het Pentagon-onderzoeksprogramma naar UFO's leidde laat intussen weten dat er hoogstwaarschijnlijk buitenaards leven bestaat.

Persoonlijk geloof ik dat er heel overtuigend bewijs is dat we wellicht niet alleen zijn in het universum

Luis Elizondo, ex-hoofd van het onderzoeksprogramma van het Pentagon

"Persoonlijk geloof ik dat er heel overtuigend bewijs is dat we wellicht niet alleen zijn in het universum", zei Luis Elizondo gisteravond op CNN.

Elizondo verklaarde dat hij niet meer voor de Amerikaans overheid werkt. Volgens het defensieministerie werd het programma opgedoekt in 2012, maar The Times haalt bronnen aan die stellen dat het nog altijd loopt.

"Ik kan je onomstotelijk zeggen dat deze toestellen kenmerken hebben die we in de VS en in de rest van de wereld niet begrijpen", zei Elizondo nog.

Elizondo verklaarde aan The Times dat hij in oktober ontslag nam als hoofd van het onderzoeksprogramma en dat er een opvolger voor hem werd aangesteld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johny Van Der Linden

    In de eerste plaats internationaal onderzoek ( samenwerken 100 % ) voor alle Veiligheid van onze planeet want : wie is dat ? Wat zoeken ze hier ? Goede of slechte bedoelingen ? En van WAAR komen die en met hoeveel zijn ze ( kunnen ze ONS vernietigen ? Pleiaden ?? Volk ? Dit is Dringend vatbaar voor onderzoek daar er 1 een piloot eens meer dan 1000 voor hem zag.

  • Ivo Mariën

    Voor mensen die steeds maar blijven afvragen waarom de beelden altijd zo wazig zijn. Wij zijn het niet die de kwaliteit van beelden in de handen hebben, maar zij! Als zij niet willen dat er duidelijke foto's worden gemaakt dan komen die er ook niet en dan moeten we ons tevreden stellen met slechte opnames.

Lees meer