Onderdelen van het ISS moeten soms een onderhoudsbeurt krijgen.
Photo News Onderdelen van het ISS moeten soms een onderhoudsbeurt krijgen.

Antwerps bedrijf voorziet ruimtestation ISS van snellere internetverbinding

Het bedrijf Antwerp Space laat vanavond voor het eerst een instrument de ruimte insturen. Het gaat om een geavanceerde modem die snellere communicatie tussen het internationale ruimtestation ISS en de aarde mogelijk maakt. In de toekomst wil het bedrijf de technologie ook op globale schaal toepassen.

De modem werd vervaardigd door Antwerp Space en zal met een Antares-raket vanuit de NASA-basis in Virginia vertrekken. Daarnaast wordt ook bevoorrading voor de crew en andere hardware voor het station opgestuurd.

De geavanceerde modem maakt snellere communicatie tussen het ISS en de aarde mogelijk via het Europese satellietsysteem EDRS.

Antwerp Space wil de modem niet enkel inzetten op de markt van de ruimtevaart. "We kijken ernaar uit om deze technologie in de toekomst op globale schaal toe te passen en zo de institutionele en commerciële markt aan te spreken", zegt managing director Koen Puimège.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer