De bedoeling is dat de luchttaxi's niet handmatig bestuurd hoeven te worden. Of dat bij het prototype van Boeing ook al het geval is, liet Muilenberg voorlopig in het midden.
REUTERS De bedoeling is dat de luchttaxi's niet handmatig bestuurd hoeven te worden. Of dat bij het prototype van Boeing ook al het geval is, liet Muilenberg voorlopig in het midden.

Driedimensionale snelwegen en vliegende auto's in nabije toekomst? "Prototype luchttaxi Boeing in 2019 af"

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing voorziet een toekomst waarin drones personen en goederen vervoeren. De vliegtuigbouwer verwacht zelf zijn eerste prototype van zo'n luchttaxi volgend jaar af te hebben. Dat zegt Boeing-topman Dennis Muilenburg tegen persbureau Bloomberg. "Je kan het zien als vliegende auto's."

"Denk aan een toekomst waarin je driedimensionale snelwegen zal hebben om de verkeersdrukte tegen te gaan", schetst Muilenburg het toekomstbeeld. Boeing werkt daarvoor ook aan de ontwikkeling van een systeem om het luchtverkeer voor het toekomstige vervoersmiddel te regelen. De topman verwacht namelijk dat over vijf jaar de eerste luchttaxi's operationeel zijn.

De bedoeling is dat de luchttaxi's niet handmatig bestuurd hoeven te worden. Of dat bij het prototype van Boeing ook al het geval is, liet Muilenberg voorlopig in het midden.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christine Laevers

    We zijn al gewend aan dat idee door fantastische en sf-films. Ik hoop wel dat ze sommige regio's van dat verkeer zullen vrijstellen. Een hele infrastructuur zal aangepast moeten worden. Zou het een oplossing kunnen zijn voor de files ? Het mes zal aan twee kanten snijden, bv het militaire aspect ? Nog meer bomen zullen gekapt worden...

  • Jurgen Van Den Bergh

    Ik zal nooit in een toestel kruipen dat autonoom of vanop de grond bestuurd door de lucht vliegt. Ik ben niet gek.

Lees meer