3 Geert Meyfroidt (UZ Leuven): "Als je besmet bent met het virus, draag je dezelfde gevolgen als twee maanden geleden. We hebben geen aanwijzing dat het anders zou zijn."
UZ Leuven Geert Meyfroidt (UZ Leuven): "Als je besmet bent met het virus, draag je dezelfde gevolgen als twee maanden geleden. We hebben geen aanwijzing dat het anders zou zijn."

Exclusief voor abonnees

Experts waarschuwen voor vals gevoel van veiligheid: “Corona blijft een killervirus”

Corona verzwakt niét en maakt nog steeds even ziek als twee maanden geleden

Het virus verliest aan kracht, zegt Alberto Zangrillo, hoofd intensieve zorgen van het San Raffaele ziekenhuis in Milaan. En ook: het bestaat klinisch niet meer. Mogen we elkaar dan toch weer volop kussen en de hand schudden? Neen, want de dokter heeft het helemaal mis. “Er is geen enkel bewijs dat corona verzwakt of minder besmettelijk is geworden”, zeggen specialisten. Ze waarschuwen voor een vals gevoel van veiligheid. “Van corona kan je nog steeds even erg ziek worden als twee maanden geleden”.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan De Cauwer

    Een ding is zonneklaar: we zijn over de piek, het virus neemt af. We hebben wel nog altijd enkele tientallen overlijdens per dag, en dat zal nog een tijd duren want van de ziekenhuisopnames (die er nog steeds zijn) sterft een behoorlijk percentage. Voor de persoon die sterft maakt het weinig uit of het tijdens de piek was, dat is zoals in een oorlog: de dag dat de wapenstilstand ondertekend wordt is er altijd wel een pechvogel die doodgeschoten wordt.

  • Gianfranco Canalis

    Mits alle waarschuwingen luisteren sommige mensen toch niet en denk dat er met hier en veertien dagen velen zullen verrast worden door hun gedrag tijdens het Pinksteren verlof.

Lees meer