De eerste landing op Ryugu gebeurde in februari. Toen werden stalen van het oppervlak alleen verzameld.
AFP De eerste landing op Ryugu gebeurde in februari. Toen werden stalen van het oppervlak alleen verzameld.

Japanse sonde stuurt kleine robots om asteroïde te verkennen, op zoek naar de oorsprong van het leven

Het onbemande Japanse ruimtevaartuig Hayabusa-2 heeft een kleine capsule uitgestuurd om over het oppervlak van de asteroïde Ryugu te zweven, bevestigt het Japanse ruimtevaartbureau Jaxa. Aan boord bevindt zich een rover van zo'n 15 centimeter breed.

De Minerva-II2 capsule werd op ongeveer een kilometer van het oppervlak van Ryugu, de asteroïde die zich tussen de aarde en mars bevindt, ingezet. Ze zal de komende vijf dagen acht omwentelingen maken rond Ryugu en de rover vervolgens op het oppervlak neerlaten, stelt Jaxa.

Met de Hayabusa-2 missie wil het ruimtevaartbureau meer te weten komen over de oorsprong van het leven en het zonnestelsel. De Hayabusa-2 verzamelde eerder al stalen van onder het oppervlak van een asteroïde, wat nog nooit eerder gedaan werd.

Het ruimtetuig werd in december 2014 gelanceerd van het Tanegashima-ruimtevaartcentrum in Zuid-Japan, en wordt eind 2020 terug op aarde verwacht met stalen, meldt het bureau.

De eerste landing op Ryugu gebeurde in februari. Toen werden stalen van het oppervlak alleen verzameld.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ahmed Amrani

    in slaapkamers heb je de meeste kans om de oorsprong van het leven te ontdekken.

Lees meer