.
Thinkstock .

Exclusief voor abonnees

Je kent ze wel: mensen die na 5 uur slaap fris opstaan. Dat kan dankzij een erfelijke eigenaardigheid

Mensen die toe kunnen met vier, vijf uur slaap: ze bestaan dus écht. En dat kunnen zij, vonden Amerikaanse biologen, door een erfelijke eigenaardigheid. “Ik kan op commando slapen, en dan slaap ik ook heel diep. En overdag ben ik fit, zit ik vol energie.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rony Bekaert

    Maar je hebt ook andere , zij die een ferm ochtendhumeur hebben , als ze te weinig geslapen hebben ........

  • Leo Peeters -Duym

    Ik ben 66 jaar en verkeer in hetzelfde geval als Eddy Wijnker. Ik ga meestal om 10.30 uur slapen en val makkelijk in slaap. Na 5 à 6 uur slapen, lukt het me niet meer om er nog een uurtje aan toe te voegen, wat ik soms toch probeer. Ik barst dan van de energie, maar met klussen in mijn hobbykelder moet ik wachten tot 7 uur omwille van de wet op nachtlawaai. Ik moet wel bekennen dat om 10.30 uur mijn batterij helemaal leeg is. In mijn familie zijn er geen soortgelijke gevallen.

Lees meer