2 Een artiestenimpressie van NASA-drone Dragonfly op Saturnus-maan Titan.
AFP Een artiestenimpressie van NASA-drone Dragonfly op Saturnus-maan Titan.

NASA kondigt missie naar Saturnusmaan Titan aan

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat een drone naar de grootste maan van de planeet Saturnus sturen. Dragonfly wordt in 2026 gelanceerd en zal acht jaar later aankomen op Titan waar de verkenner mogelijke ingrediënten voor leven gaat onderzoeken.

De onbemande missie maakt deel uit van het New Frontiers-programma van NASA, dat als doel heeft om verschillende planeten in ons zonnestelsel te onderzoeken. Dragonfly is ongeveer zo groot als een golfkarretje en heeft vier propellers. De nucleair aangedreven drone kan in totaal ruim 175 kilometer door de dikke atmosfeer van Titan vliegen en zal op verschillende plekken landen.

NASA-topman Jim Bridenstine is verheugd. "Met trots maak ik vandaag bekend dat onze volgende New Frontiers-missie, Dragonfly, de grootste maan van Saturnus, Titan, zal verkennen", zei hij. "Titan is anders dan elke andere plek in ons zonnestelsel en het meest vergelijkbaar met het begin van de aarde."

2 De Dragonfly op de Saturnusmaan Titan.
AP De Dragonfly op de Saturnusmaan Titan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer