AFP

Primeur: astronaut draait vanuit de ruimte plaatjes op festival Ibiza

De Italiaanse ESA-astronaut Luca Parmitano (42) is één van de drie astronauten die op 20 juli aan boord van de Russische Sojoez-raket op missie vertrok naar het internationale ruimtestation (ISS). Vanavond zal hij voor de allereerste keer ooit in de ruimte een DJ-set geven. 

Vanop zo’n 400 kilometer boven de aarde zal Parmitano vanavond voor de beats zorgen op het World Dome Club cruiseschip, dat ligt aangemeerd voor de kust van Ibiza. Op het cruiseschip vindt deze week een dancefestival plaats met zo’n 3.000 bezoekers, met op het programma onder meer Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Robin Schultz en ... de Italiaanse astronaut Luca Parmitano.

DJ-lessen

“Elektronische muziek is een onbekend genre voor Parmitano,” legt Emmet Fletcher, woordvoerder van het ESA uit aan het persagentschap AFP. “Hij houdt zelf meer van Italiaanse liedjes en rockmuziek. Maar hij is heel enthousiast, typisch Luca. Hij wil steeds nieuwe dingen uitproberen en grenzen verleggen.” De astronaut kreeg draailessen van de Duitse DJ Le Shuuk, die verschillende nummers voorstelde voor tijdens de allereerste buitenaardse set. 

Ruimtevaart voor het brede publiek

“Met deze stunt willen we de ruimtevaart dichter bij het grote publiek brengen, zodat het begrijpt waar het Europees Ruimteagentschap voor staat,” zegt Fletcher. “Door mee te werken aan dit event, bereikt het ESA jongeren waarvan het merendeel uit zichzelf niet in aanraking komt met de ruimte. Dus laten we de ruimte tot bij hen op Ibiza komen,” zegt ook François Clervoy, gepensioneerd medewerker van het ruimteagentschap en voorzitter van Novespace, een organisatie die “Zero G” vluchten organiseert. Tijdens deze vluchten kunnen passagiers een gewichtloos gevoel ervaren zoals in de ruimte. 

Het ruimteagentschap benadrukt tot slot nog dat de astronaut de plaatjes draait in zijn vrije tijd, en dat zijn wetenschappelijk werk in het ISS er niet onder lijdt. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tim Van Acker

    Catherine, dat is een fact, met 1 smartphone van nu konden ze heel het project, van start tot einde, doen werken

  • Catherine MISTIAEN

    Lang geleden, in de tweede helft van de twintigste eeuw, vlogen mannen naar de maan, met de technologie van een rekenmachientje: fake of fact???

Lees meer