Beeld ter illustratie.
Thinkstock Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Wetenschap toont aan dat we onze koffie allemaal verkeerd zetten. Hoe moet het dan wel?

Misschien wel de meest omvattende studie naar espresso ooit, zo wordt het onderzoek in het vakblad Matter omschreven. Nooit eerder werd koffie zo uitvoerig getest en gloeiend heet in wiskundige formules gegoten. Zo ontrafelden wetenschappers hét geheim van het perfecte kopje. En is filterkoffie echt gezonder dan een espresso?

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • johny matheeuwsens

    Onvoorstelbaar, is dat echt zo belangrijk? Wetenschap, wow, gewoon proeven is dus te makkelijk.

  • Andy De Schieter

    Je drinkt wat en hoe je wilt.

Lees meer