3 Bart Appeltans: "Je spendeert vooral tijd in je leefruimte. Schenk daar het meeste aandacht aan."
Interieur- en architectenbureau SFAR Bart Appeltans: "Je spendeert vooral tijd in je leefruimte. Schenk daar het meeste aandacht aan."

‘Blind Gekocht’-expert deelt 8 budgettips voor je interieur

Wie ‘Blind Gekocht’ volgt, heeft hem ongetwijfeld al zien passeren: interieurarchitect Bart Appeltans. Elke week neemt hij in dit programma het interieur van een van de koppels onder handen. Als expert in het besparen van ruimte, deelt hij ook op bouwsite Livios zijn beste tips en tricks om je interieur maximaal te benutten. En dat hoeft niet altijd veel geld te kosten!

1. Vergroot je ruimte met spiegels

Gebruik gefumeerde spiegels op tactische plaatsen in je interieur om weerkaatsing te creëren en je ruimte optisch te vergroten.

2. Werk met lichte kleuren

Werk met wittinten en lichte kleuren in je interieur en voor je wanden en vloeren om een verruimend effect te creëren. Kies één eyecatcher die kleur en structuur in je interieur brengt, en hou de rest van je interieur sober en clean.

Lees ook: Zelf verven? Dat doe je met deze ultieme tips van de verfspecialist

3 Werk met wittinten en lichte kleuren in je interieur en voor je wanden en vloeren
Interieur- en architectenbureau SFAR Werk met wittinten en lichte kleuren in je interieur en voor je wanden en vloeren

3. De juiste meubels

Ga voor lichte meubels, zoals een zetel op pootjes of zwevende wandkasten. Zo blijven je vloeren vrij, wat het ruimtegevoel vergroot. Kies meubels die in verhouding met de ruimte zijn. Lees nog andere vloertips om je ruimte visueel groter te maken.

4. Benut verloren hoekjes

Ongebruikte plaatsen in huis kunnen een verrassende toepassing krijgen. Installeer bijvoorbeeld een bureau met spiegel in een brede hal. Of maak een kastje boven je toilet of onder je lavabo om je poetsproducten in op te bergen.

5. Richt in voor elke dag

Je spendeert vooral tijd in je leefruimte. Schenk daar het meeste aandacht aan, en miskijk je niet op feestjes wanneer je vijftien mensen op bezoek krijgt. Kies liever voor een kleine uitschuifbare eettafel. In plaats van een logeerkamer kan je ook een slaapbank in de leefruimte zetten. Je leeft elke dag in je woning, richt je ruimtes daarnaar in.

6. Gebruik je wanden

Durf gerust tegen je muren aan te werken, door bijvoorbeeld een zijde van de eettafel tegen de muur te plaatsen. Als je een steunmuur hebt, kan je die inpakken met houten panelen. Daardoor krijg je extra opbergruimte en is de steunmuur mooi weggewerkt.

3 Als je een steunmuur hebt, kan je die inpakken met houten panelen. Daardoor krijg je extra opbergruimte en is de steunmuur mooi weggewerkt.
Interieur- en architectenbureau SFAR Als je een steunmuur hebt, kan je die inpakken met houten panelen. Daardoor krijg je extra opbergruimte en is de steunmuur mooi weggewerkt.

7. Wees creatief met opbergruimtes

Kies een bed met opberglades of hoge inbouwkasten tot aan het plafond, en gebruik de ruimte onder je trap als extra bergruimte. Bouw je radiator in, en maak er meteen een kastenwand van. Maak je een omkadering rond je bad? Maak die een halve meter breder en installeer een lade onderaan. Lees hier hoe je extra bergruimte creëert

8. Multifunctionele items

Koop enkele poefjes. Je zet ze snel waar nodig zoals in de living, maar ook aan je eettafel en je bergt ze in een wip weer op. Weinig plaats voor je eettafel? Zet een zitbankje tegen de wand, en plaats extra laden onder het bankje.

Lees ook:

Bespaar geld met deze vijf interieurtips

Dit is de ideale oppervlakte van elke kamer in huis

Strak, maar niet steriel: zo pak je een modern interieur aan

BronLivios

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Alex Bervoets

    Hij is de belangrijkste tip nog vergeten: "laat je sponsoren". Dat is de enigste manier om zoiets te verwezenlijken met zulke lage budgetten

  • Carlo Verstappen

    Als je de behoefte voelt om blind een huis te kopen moet je eerst je boven kamer laten na kijken want dan klopt er iets niet meer. Het is geen zak aardappelen die je gaat kopen.

Lees meer