.
Tulikivi .

“Fijnstofvrij hout stoken kan”

Als de temperatuur binnenkort een duik neemt en de haarden massaal worden aangestoken, laait de discussie ongetwijfeld opnieuw op: houtverbranding is slecht voor het milieu en verantwoordelijk voor de uitstoot van heel wat fijn stof. “Nochtans kan je hout fijnstofvrij stoken met een fijnstofafscheider”, vertellen ze bij Dutry & Co, verdeler van kachels en haarden.

“Door een combinatie van de best beschikbare technologieën kan er vandaag fijnstofvrij gestookt worden. Met automatische luchtsturing, droog brandhout, een modern rookkanaal en een fijnstofafscheider blijven de emissies beneden de limieten van de officiële labaratoria”, zegt Karel Decramer van Dutry & co.

“Fijnstofafscheiders zijn heel efficiënt, zeker als ze niet op de schoorsteenmond geplaatst worden, maar zo laag mogelijk op het rookkanaal, kort na het verbrandingstoestel. Dat is logisch, want het fijn stof heeft tijd en voldoende oppervlakte nodig om zich af te zetten op de wand. Het beetje dat zich met een afscheider nog afzet, wordt bij het schoorsteenvegen eenvoudig als roet verwijderd.”

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    En zij hebben de oplossing geef je hun je geld en de wereld is proper of ze gaan een vignet plakken op je schouw kan ook. Wat kosten al die dingen stukken van mensen en o wee als er iets defect gaat je kunt weken wachten op een hersteller en dan nog eens op de wisselstukken.

  • kamiel fremault

    Het fundamentele probleem zit daar niet. Het probleem is dat 90% van de eigenaars financieel niet kan nakomen wat de politici eisen. Wat doe je dan politici? Voor iedereen die werkt of gewerkt heeft een eerlijker deel van de koek of kies je voor de definitieve oplossing ?

Lees meer