Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

“Huis bouwen wordt tot 10 procent duurder”: Bouwunie waarschuwt voor nieuwe isolatienorm vanaf 2021

Wie plannen heeft om een huis te bouwen, voorziet maar beter een budget dat 5 à 10% hoger ligt. Dat zegt de Bouwunie naar aanleiding van de strengere isolatienorm die vanaf 2021 zal gelden. CD&V wil de norm versoepelen. “Nieuwbouwwoningen zijn per definitie de meest energiezuinige op de markt. Ze onbetaalbaar maken voor modale gezinnen is maatschappelijk noch ecologisch een goede zet.” 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

70 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Farid Azuzzi

    ieder gram co2 die de overheid je gedwongen doet besparen is ten voordele van de industrie ..dan moeten zij zich daarmee niet bezighouden en kunnen ze gewoon verder doen .. als Europa er zich mee gaat moeien dreigen er boetes en zullen zij de normen opleggen ook aan de industrie ..zal niet lang meer duren eer ons land beschuldigd zal worden op co2 fraude om zo een concurrentieel voordeel te hebben op onze buurlanden die wel maatregelen nemen ook voor de industrie

  • michel De Blay

    @Maria Vergote. U hebt gelijk dat de eerste cm de beste zijn.Maar wat maakt het financieel uit of je 5cm steekt of 12??. Je gaat er wel je hele leven lang de vruchten van plukken.

Lees meer