Ook volgend jaar kan je blijven rekenen op premies voor energiezuinige investeringen.
Getty Images/iStockphoto Ook volgend jaar kan je blijven rekenen op premies voor energiezuinige investeringen.

(Ver)bouwpremies in 2020: dit verandert er

Een woning bouwen of grondig renoveren kost handenvol geld. Gelukkig kan je aanspraak maken op enkele financiële tegemoetkomingen van de overheid en je netbeheerder. Bouwsite Livios bundelt voor jou de premies die je in 2020 nog kan aanvragen.

Energetische renovaties

Ook volgend jaar kan je blijven rekenen op premies voor energetische renovaties. Voor isolatie (dakmuur en vloer), beglazing en verschillende installaties (warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler) kan je premies aanvragen bij netbeheerder Fluvius.

Totaalrenovatie

Ga je voor een totaalrenovatie? Vanaf drie van de zeven bovenstaande ingrepen krijg je van de Vlaamse overheid een extra bonus bovenop de individuele premies. Die bonus bedraagt tussen 1.250 en 4.750 euro, afhankelijk van het aantal investeringen.

Tip: Heb jij recht op een premie? Controleer het in de premielinker

Sloop- en heropbouwpremie

De sloop- en heropbouwpremie, die op 31 oktober 2019 zou aflopen, werd met een jaar verlengd en blijft dus ook volgend jaar bestaan. Nog zeker tot eind 2020 kan je beroep doen op de premie, die 7.500 bedraagt. Ook de premie van de Vlaamse overheid voor de installatie van een thuisbatterij kan je nog aanvragen tot eind 2020. Lees hier hoe je een premie aanvraagt voor een thuisbatterij

Nieuw in 2020

Enkele bestaande premies worden verlaagd in 2020. Zo zakt de premie voor beglazing van 10 naar 8 euro per m². Ook de premie voor een warmtepompboiler daalt van 400 naar 300 euro. 

Tip: Bouwplannen? Bereken hier hoeveel een nieuwbouwwoning kost.

Lees ook:

Oude ketel vervangen: dit zijn groene alternatieven

Maximaal comfort in huis én een lagere energiefactuur? Zorg voor goede isolatie!

Patrick en Marleen kozen voor houtskeletbouw: “In 9 maanden de klus geklaard”

BronLivios

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rosita pernet

    Schaf alle premies en subsidies af en steek dat vrijgekomen geld in belastingvermindering. Is gewaarborgd 5 percent ieder minder belastingen

  • louis van hoeylandt

    het enige dat ik hier in de reactie's lees is dat de meeste veel willen doen zolang een ander het maar betaald ,er zou niet 0.5 euro aan premies moeten en mogen betaald worden want dat prijskaartje gaat naar hen die het niet kunnen betalen , dus wat je ook doe betaal en draaie er zelf voor op

Lees meer