Materialise

3D-geprinte deuropener helpt verspreiding coronavirus tegengaan

Materialise, een Belgische pionier op het gebied van 3D-printen, heeft een 3D-geprinte deuropener ontworpen die het mogelijk maakt om deuren te openen en te sluiten met de onderarm, waardoor er geen direct contact met de deurklink meer nodig is. Het bedrijf biedt het ontwerp in volle coronacrisis  gratis aan en roept iedereen met een 3D-printer op om de deuropener overal ter wereld beschikbaar te stellen.

Deskundigen zijn van mening dat het coronavirus lang kan overleven op oppervlakken en dat deurklinken een hoog risico op besmetting vormen. De 3D-geprinte deuropener kan worden bevestigd aan bestaande deurklinken en is voorzien van een peddelvormige uitbreiding, waarmee mensen deuren kunnen openen en sluiten met hun onderarm in plaats van met hun handen.

De handsfree deuropener kan op een deurklink worden gemonteerd zonder gaten te boren of de bestaande deurklink te vervangen. Iedereen die toegang heeft tot een 3D-printer kan het ontwerp binnen enkele uren downloaden en printen. Bedoeling is om de deuropener op die manier zeer snel en overal te verspreiden, van Amerika tot China. In 2018 werden er wereldwijd meer dan een half miljoen 3D-printers verkocht. Het bestand kan hier worden gedownload.

Mensen die geen toegang hebben tot een 3D-printer of een lokale 3D-printfabriek kunnen de deuropener ook bestellen via deze link.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christian Deckers

    Dat klopt volledig Jos! Maar daar is een groot probleem aan: dat is gebaseerd op normale-mensen-gezond-verstand en daar is bijna niks meer van aanwezig in de hoofden van de hoogopgeleide academische generatie. Je komt er ook niet mee in de krant, je hebt er geen hoog-technologie voor nodig. Voor degenen die weten wat het is: met 1 simpel inbussleuteltje kan je 99,9% van alle deurklinken "updaten naar corona".

  • Jef Van De Plas

    Je kan de klink ook 90° draaien en gewoon omhoog zetten , dan kan je ze gewoon met dezelfde elleboog openen :-)

Lees meer