7 .
HIROSHI NAKAMURA & NAP ARCHITECTS .

6.000 glazen blokjes vormen voorgevel van maar liefst 13 ton

We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een huis in het Japanse Hiroshima.

Hiroshi Nakamura & Nap Architects wilden een stadswoning bouwen die zo min mogelijk last had van de drukte en het lawaai van de straat. Het bracht hen op het idee om de voorgevel naar achter te schuiven en een buffer te creëren met een binnentuin en een tweede gevel.

(lees verder onder de foto’s)

7 .
HIROSHI NAKAMURA & NAP ARCHITECTS .
7 .
HIROSHI NAKAMURA & NAP ARCHITECTS .

Om te vermijden dat die gevel al het licht in huis zou wegnemen, werd er voor glas gekozen als gevelmateriaal. Geen traditionele grote glaspartijen, maar wel glazen blokjes met de grootte van een gevelsteen.

(lees verder onder de foto’s)

7 .
HIROSHI NAKAMURA & NAP ARCHITECTS .
7 .
HIROSHI NAKAMURA & NAP ARCHITECTS .

De theorie in de praktijk omzetten, bleek niet evident. Eerst was het zoeken naar glas met zoveel mogelijk transparantie en nadien moest een oplossing gezocht worden voor het enorme gewicht van de 6.000 blokjes. Samen wegen ze maar liefst 13 ton. Speciale metalen staven helpen de constructie dragen.  De realisatie was een huzarenstukje, maar het resultaat mag gezien worden. Als het regent, lijkt de gevel een enorme waterval en als de zon schijnt, ontstaan allerlei optische effecten.

7 .
HIROSHI NAKAMURA & NAP ARCHITECTS .
7 .
HIROSHI NAKAMURA & NAP ARCHITECTS .

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ANN LIMBOS

    Héél mooi !!!

  • Gerrit Versteele

    Ben benieuwd hoe lang het duurt voor daar mos in groeit. Ook mooi dar niet van, maar allicht niet de bedoeling.

Lees meer