.
Batibouw .

8 op de 10 vinden huizen veel te duur

8 op de 10 Belgen zijn van mening dat woningen op dit moment veel te duur geprijsd staan. 4 op de 10 kopen om die reden een kleiner huis dan ze eigenlijk zouden willen. Een peiling van iVox naar aanleiding van Batibouw – de beurs opent zaterdag de deuren – maakt ook duidelijk dat driekwart van wie nog geen eigen huis heeft niet verwacht dat dit snel haalbaar zal zijn.

Iets minder dan een kwart van de ondervraagden geeft de voorkeur aan een huis om te renoveren. 39 % wil een sleutel-op-de-deurwoning, vooral voor het gemak, en 38 % verkiest een grond om een nieuwbouw op te zetten en dat om zelf te kunnen bepalen hoe alles eruitziet.

9 op de 10 Belgen willen in de eerste plaats een zuinige en ecologische woning om hun energiefactuur te verlagen. Ecologische overwegingen zijn voor 2 op 3 landgenoten doorslaggevend. De energienormen zijn nauwelijks bekend: slechts een derde weet waar het om gaat. Ook weet amper een kwart wat circulaire economie betekent. Batibouw zet dit jaar fel in op die thema’s.

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jules Vermeers

    Vind ze ook veel te duur, waar zij die prijzen vandaan halen is me de vraag, die huizen worden toch gebouwd door onderbetaalde buitenlanders.

  • Stefanie van Dijk

    De huizen zijn duur, maar echt niet duurder dan in ons omringende landen. Ik hoor ook al jaren mensen in de grensstreek met NL klagen dat die Hollanders hun huizen wegkopen, tot ze zelf iets te koop hebben staan, dan passen ze ineens de prijs aan naar net onder NL prijzen, lekker cashen. Hetzelfde gebeurt nu met appartementen, dat is echt niet enkel het werk van de Immo's en projectontwikkelaars

Lees meer