3 .
http://ulr.im .

Binnenkort eetbare algen aan onze keukenmuur?

Iedereen weet ongetwijfeld hoe voedzaam algen zijn, maar ze consumeren is voor veel mensen nog een brug te ver. Daar moet The Coral verandering in brengen. Het is een micro-algenkwekerij om thuis aan je keukenmuur te hangen. Eens je het groene goedje gewoon bent, kun je beginnen met het verwerken van de algen in verrassende gerechtjes.

The Coral is voorlopig nog maar een prototype, maar als het van de Koreaanse designer Hyunseok An afhangt, is het slechts een kwestie van tijd voor we er allemaal een in huis hebben. Hij noemt de kwekerij een goedkope en milieuvriendelijke manier om goedkoop aan erg voedzaam eten te geraken.

(lees verder onder de foto)

3 .
http://ulr.im .

The Coral bestaat uit zestien vierkantjes met een pad waarin 2 gram algen zitten. Als je die activeert en water toevoegt, gaan de algen aan het groeien. Van zodra een vierkantje donkergroen kleurt, zijn de algen klaar voor consumptie. Of Hyunseok An van plan is om een receptenboekje mee te leveren, weten we niet.

3 .
http://ulr.im .

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Zjeppe Fierens

    Totdat die overschotten in de riool terecht komen...

  • helle ten brix

    Zoet- of zoutwateralgen? Hopelijk wel 16 verschillende!

Lees meer