2 .
Assar .

Bouw Belgisch Paviljoen voor wereldexpo 2020 gestart

Een jaar voor de opening van de wereldexpo in Dubai – op 20 oktober 2020 – zijn de funderingswerken aan het Belgische paviljoen begonnen. Ze vormen de basis voor de Green Ark, een duurzaam project van het Brusselse Assar Architects en de Parijse ontwerper Vincent Callebaut dat wordt gebouwd door Besix.

De Green Ark is een demonteerbare houten boog die steunt op twee pilaren en een bekleding krijgt van wel 10.000 lokale planten. Die slaan CO2 op en kunnen de binnentemperatuur 3 tot 5 graden doen dalen. Het paviljoen zal ook meer energie produceren dan het verbruikt en bestaat uit alleen maar gerecycleerde materialen.

Het gebouw ligt op een strategisch sterke plaats in een bocht, vlak naast een bushalte en niet ver van het hoofdstation van de metro. Het telt vier verdiepingen die al van ver zichtbaar zijn. De bezoekers - naar schatting 15.000 per dag - zullen er uitgenodigd worden om rond te wandelen in het virtuele België van 2050, waarin alle mobiliteitsproblemen zowaar verleden tijd zijn.

(lees verder onder de foto)

2 .
Assar .

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric van der jeugdt

    allee onzen besten Leo delcroix zal ginder goe zweten,ja moet er iets voor overhebben om zijne boterham te verdienen he.

  • paul lemmens

    zuivere verkwisting om een land te promoten dat het faillissement nabij is . Wie wordt daar weer beter van in Brussel ???

Lees meer