8 Vanop hun terras achteraan kijken Karen en Jan uit op het beschermde natuurgebied De Fonteintjes.
Eddy Vangroenderbeek Vanop hun terras achteraan kijken Karen en Jan uit op het beschermde natuurgebied De Fonteintjes.

Exclusief voor abonnees

Buitenverblijf in Zeebrugge: bijzonder dijkhuis met gouden ramen, een zwevende keuken en een bad met uitzicht op zee

Toen Karen Corrigan en Jan Cuypers een verkommerd huis in Zeebrugge spotten, betrokken ze Jans broer en zijn vrouw bij hun plannen om er een tweede verblijf van te maken. Hun ‘deelwoning’ staat op een unieke locatie, met de zee vooraan en een natuurgebied achteraan. En met een wit dak en gouden ramen oogt de architectuur al even bijzonder.

Het moet zowat een halve eeuw geleden zijn dat broers Jan en Gert hier voor het eerst kwamen. Als kleine jongens wandelden ze vaak met hun oma vanuit Blankenberge langs het strand en de duinen naar Zeebrugge. Terwijl in de jaren die daarop volgden de kustlijn flink om zeep werd geholpen, bleef dit stukje praktisch onaangeroerd. Het is een van de zeldzame plaatsen op de dijk waar de huizen niet moesten wijken voor hoogbouw. Ze genieten van een magnifiek uitzicht en kijken vooraan uit op het strand en de Noordzee en achteraan op het beschermde natuurgebied De Fonteintjes.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronald Roelants

    Tweede verblijven, derde verblijven ... en zo staat alles leeg en wordt alles volgebouwd. Mij niet gezien. Een dagje naar De Haan, een trektocht in de Himalaya, een exotische bestemming en steeds bij de locals.

  • Jean West

    Hoe zijn ze aan de bouwvergunning gekomen om een huis te verbouwen op deze plaats?

Lees meer