3 .
designers/builders .

De nieuwe Designer van het Jaar is bekend: Linde Freya Tangelder

De 32-jarige ontwerpster Linde Freya Tangelder is verkozen tot Designer van het Jaar. Onder de naam destroyers/builders focust ze vooral op interieurvormgeving en producten die in kleinere of gelimiteerde oplage beschikbaar zijn. Met haar bekroning treedt ze in de voetsporen van grote namen zoals Alain Gilles en Muller Van Severen die ook internationaal scoren.

Het werk van de van oorsprong Nederlandse Tangelder kenmerkt zich door een specifiek materiaalgebruik en uiteenlopende texturen. Rauwe, natuurlijke materialen zoals steen, metaal en hout hebben een bepaald karakter dat Tangelder versterkt door de bewerkingsmethodes die ze toepast: “Ik laat me inspireren door industriële elementen en methodes waar toch een soort handmatigheid in toegepast wordt. De objecten zijn niet louter functioneel, maar vormen een evenwicht tussen materie, vorm, heden en verleden.”

(lees verder onder de foto)

3 .
designers/builders .

Je vindt haar items bij onder andere Orlanda Brussel, Graanmarkt 13 en Aybar Gallery in Miami. Ook werkt ze samen met Brut, het ontwerperscollectief waarmee zij en ander jong talent van Belgische bodem thematische collecties en expo’s op poten zet.

De verkiezing van Designer van het Jaar is een initiatief van de Biënnale Interieur en de magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend.

3 .
Valerie Objects .

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Odilon Saverien

    Vraag me af wie voor zoiets dat groot woord Design gebruikt.Deze klienigheden maakte ik op school toen ik 16 jaar was en ben nu 76 jaar.Deze vrouw weet het verschil niet tussen design en IKea,geld maakt de naam is altijd zo geweest.

Lees meer