.
Kvik .

Deze keuken is gemaakt van PET-flessen

Kvik lanceert in september met Ombra een nieuw keukendesign. Niets speciaal, ware het niet dat de fronten gemaakt zijn van gerecycleerde PET-flessen. De Deense fabrikant wil voor het einde van 2021 alleen nog zulke fronten op de markt brengen en tegen 2022 helemaal CO2-neutraal te zijn.

Niet alleen zijn de matte en vingerafdrukvrije fronten met een lichte zijdeglans vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen, ook alle houten kastdelen en werkbladen zijn gemaakt van gecertificeerd, duurzaam geproduceerd hout.

De handgrepen leggen op hun beurt een link met de natuur en lijken op keien. En dan er is ook nog het vernuftig afvalsorteersysteem ReCollector dat bestaat uit 100% gerecycleerde plastic.

De keuken is er in het groen en wit en heb je vanaf 6.378 euro. Er is ook een badkamerdesign met gelijkaardige fronten.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ken Verbruggen

    Mooi initiatief, maar uitstel van executie. Die keuken wordt binnen 20 tot 50 jaar ook afgebroken en dan zit je alsnog met plastic afval.

  • Luc Snykers

    Mooi initiatief maar hopelijk zitten er verschillende electro apparaten in de vernoemde prijs .Anders is het heel duur voor wat kastjes .

Lees meer