.
Invest in Spain .

Deze week worden de helft meer tweede verblijven verkocht in Spanje

Ben je op zoek naar een optrekje in Spanje? Dan is de kans groot dat die droom deze week werkelijkheid wordt. Tijdens de zogenaamde Semana Santa, de week voor Pasen worden immers de helft meer tweede verblijven verkocht dan normaal.

De cijfers zijn afkomstig van de bekende promotor Taylor Wimpey España en slaan op de Costa del Sol, Costa Blanca en op Mallorca en Ibiza. De paasvakantie is daarmee goed voor 15 procent van de jaarlijkse verkoop en is op juni na de beste periode.

Een van de redenen daarvoor is de langere duur van de vakantie. Kandidaat-kopers hebben voldoende tijd om de appartementen en huizen te bezoeken waarin ze geïnteresseerd zijn. Wie nu een bestaand of een bijna afgewerkt tweede verblijf aanschaft, kan er ook zo goed als zeker deze zomer al op vakantie.

Vorig jaar werden in heel Spanje 65.500 woningen gekocht door buitenlanders. Dat is 12,6 procent van het totaal. De Britten (16,6 procent) spanden de kroon, gevolgd door de Duitsers (7,7 procent), Fransen (7,4 procent) , de Belgen (5,7 procent) en de Italianen (5,07 procent). Omgerekend betekent dit dat 3.733 landgenoten eigenaar werden van een Spaans tweede verblijf.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • marc van de poel

    Elk land heeft zijn voordelen. Maar ook zijn nadelen. Ik hoor veel stoefen over Frankrijk, Spanje.. Maar inderdaad, Wordt maar eens serieus ziek. En leg het dan in 't Spaans maar eens uit in het ziekenhuis.

  • Raoul DeCoster

    De Britten spannen de kroon wat betreft het te koop zetten en alles word opgekocht door Scandinaven .

Lees meer