9 Binnenkijken in deze statige woning in Berchem.
Eddy Vangroenderbeek Binnenkijken in deze statige woning in Berchem.

Exclusief voor abonnees

Dit herenhuis zit vol verrassingen: gouden wc, groene vloer en trapjes naar het bad

“We gaven het klassieke bestaande kader binnenin een moderne toets”

Een gouden doos als toilet, een groene vloer, knalgele deuren en een verhoogd bad op hetzelfde niveau als de wastafel. Het is duidelijk dat het herenhuis van Jozef en Caroline niet braafjes op de traditionele manier is gerenoveerd. «Het mocht best wat moderner en dat is goed gelukt, vinden we.»

Na een jaar in Australië gewoond en gewerkt te hebben, gingen Jozef en Caroline op zoek naar een huis dat ergens in het midden lag tussen Roeselare en Glabbeek, de plaatsen waar beiden opgroeiden. De keuze viel op het Antwerpse. «We wisten dat we kort op de bal moesten spelen, omdat de interessante huizen in deze regio in een wip verkocht zijn. Maar dat betekende niet dat we om het even wat zouden kopen», vertelt Jozef.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Koenraad Verstraeten

    Jeff De Boeck; ik kan je hierin volledig bijtreden. Het authentieke is volledig verloren gegaan. De deurlijsten, hoge dubbele deuren met glas (gezandstraald, of misschien wel gekleurd glas), de bogen, moluren van muur naar plafond, plafondsiersels, originele tegeltjes,... Gewoon alles weg voor triplex platen wanden en kasten. Zo zonde. De waarde van dit huis zal vanaf nu snel in waarde dalen. Zeker weten. De inrichting was geslaagd bij een moderne nieuwbouw. Maar niet hier.

  • DIRK VAN DESSEL

    "Een gouden WC" ? Zijt ge wel zeker dat het geen opgeblonken koperen bombardon zou zijn die in een hokje staat ?

Lees meer