.
Auping .

Dit is de eerste matras die volledig hergebruikt kan worden

Jaarlijks worden in Europa 35 miljoen matrassen weggegooid. Auping wil deze afvalberg verkleinen en lanceert daarom de eerste circulaire matras. Door enkel te werken met hernieuwbare materialen en een modulaire samenstelling, kunnen de onderdelen achteraf eindeloos opnieuw worden gebruikt. De Evolve is er vanaf 1.095 euro.

De in Nederland handgemaakte matras bestaat uit polyester en staal. Beide materialen zitten met een speciaal hechtsysteem aan elkaar en kunnen ook weer uiteen gehaald worden. Er komt een label op dat gescand kan worden, zodat een volgende gebruiker de herkomst kan achterhalen.

Bij thuislevering van je nieuwe matras biedt Auping aan om je oude matras terug mee te nemen. Ook matrassen die niet circulair zijn, kunnen worden opgehaald om vervolgens gedowncycled te worden in judomatten of isolatiemateriaal. Tegen 2030 wil Auping 100 procent circulair zijn.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • peter colson

    Een matras vanaf 1000 euro. Ja hoor, iedereen kan het zich permiteren om er zoveel geld tegen aan te smijten (sarcasme) Hoeveel mensen hebben al geen fortuinen uitgegeven aan "wondermatrassen" om nog altijd slaapproblemen te hebben? En op een dag liggen ze op een matras van 300 euro en hebben dan de meest zalige slaap ooit gehad

  • Karel Tichmann

    Elke matras moet na 5/6 jaar vervangen worden.

Lees meer