7 .
Arkup .

Dit is de villa van de superrijken als straks het zeeniveau stijgt

We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een drijvend huis in Miami.

De voorspelde stijging van het zeeniveau door de klimaatopwarming bracht Arkup op het idee om drijvende luxevilla’s voor de superrijken te bouwen. In Miami stelden ze hun eerste model voor: een woning met een bewoonbare oppervlakte van 404 m², bestand tegen windstoten tot 250 km/u.

(lees verder onder de foto’s)

7 .
Arkup .
7 .
Arkup .
7 .
Arkup .
7 .
Arkup .

Voor het ontwerp klopten de Amerikanen aan bij onze noorderburen van Waterstudio. De villa op het water beschikt over vier slaap- en badkamers en is CO2-neutraal. Het dak ligt vol met zonnepanelen. Met een prijskaartje van 6 miljoen dollar - inclusief de inrichting - is dit huistype enkel voor de happy few, al wil Arkup in de toekomst ook ‘goedkopere’ drijvende huizen bouwen. Tot dan houden wij onze voetjes op het droge.

7 .
Arkup .
7 .
Arkup .

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • james vroman

    maar geen bescherming tegen piraten ..het beroep met toekomst ..

  • james vroman

    drijvend beton ..kun ja al jaren in Nederland kopen ..

Lees meer