4 Uitklapbaar tot in het oneindige: de Scarabane caravan
Green Cat Technologies Uitklapbaar tot in het oneindige: de Scarabane caravan

Dit slimme mobiele vakantiehuis wekt energie op

In de toekomst gaan we niet meer met een caravan, maar met een zelfvoorzienend huis op wielen op vakantie. Tenminste als het aan het Franse bedrijf sCarabane ligt. Eenmaal opgezet, is hun product zo groot als een compacte woning. De caravan draait mee met de zon en wekt zelfs energie op. 

De sCarabane, die meer te vergelijken is met een stacaravan, werd op ‘Düsseldorf Caravan Salon’ gepresenteerd. Op het eerste gezicht lijkt het een bekend, een beetje uit de kluiten gewassen, exemplaar. Naar wens wordt het echter uitgebreid tot een compleet (vakantie)huis. Klapdaken en uitschuifdelen zijn er altijd geweest in de caravanwereld, maar de sCarabane is van de buitencategorie en volgens het Duitse opinieblad Stern meer te vergelijken met een aanpasbare bouwkeet.

4 Binnen biedt de sCarabane veel ruimte. Er is een grote slaapkamer, een ruimte voor kinderen of gasten, een grote keuken en een badkamer. De eettafel kan worden omgebouwd tot een ander tweepersoonsbed.
Green Cat Technologies Binnen biedt de sCarabane veel ruimte. Er is een grote slaapkamer, een ruimte voor kinderen of gasten, een grote keuken en een badkamer. De eettafel kan worden omgebouwd tot een ander tweepersoonsbed.

Zonne-energie

Het verschil: de sCarabane is met een lengte van 7,8 meter wendbaarder. Ook het opzetten van de caravan gaat anders dan normaal. De sCarabane wordt niet gewoon geparkeerd, maar op een ronde metalen ring geplaatst. Daardoor kan-ie meedraaien met de zon. Het installatieproces kan je volgens het bedrijf in je eentje binnen een half uur voltooien.

4 Aparte kamers, licht en luxe karakteriseren het interieur
Green Cat Technologies Aparte kamers, licht en luxe karakteriseren het interieur

Zelfvoorzienend

Door het gebruik van groene technologie is de sCarabane grotendeels zelfvoorzienend. Daarom draait het ding ook met het zonlicht mee. Voor het opwekken van elektriciteit maakt de caravan gebruik van zonnepanelen en een extra windturbine. Water wordt ook verwarmd door zonne-energie. Maar fabrikant Green Cat wijst erop dat de mate van zelfvoorzienend aanbod afhankelijk is van de omgeving, het weer en de gewoonten van de bewoners.

Of je het mobiele vakantiehuis (met een gewicht van 2,5 ton) komende zomer al tegenkomt lijkt nog niet echt het geval. Tot nu toe zijn er alleen prototypes te koop. De prijzen daarvan variëren van 50.000 tot 350.000 euro. 

4 Zo ziet de sCarabane eruit in opgevouwen toestand
Green Cat Technologies Zo ziet de sCarabane eruit in opgevouwen toestand

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK RASSCHAERT

    Het zal een serieuze elektrische wagen moeten zijn die dit kan trekken! Maar met de huidige actieradius kan men bij problemen nog altijd met de fiets terug naar huis!

  • Filip Catz

    Hang dat ding dan aan de trekhaak van je elektrische auto en bid dat je de volgende afrit haalt.

Lees meer