6 .
Anderman Architects .

Gevel als kaas met gaten brengt licht binnen en houdt pottenkijkers buiten

We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke week een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Israël.

Het meest opvallende is de gevel die doet denken aan een kaas met gaten. Overal zijn er openingen in het beton geboord om licht binnen te trekken, zonder dat voorbijgangers binnen kunnen kijken. De architect zag er ook een oplossing in om het niet zo fraaie straatbeeld, en in de verte ook de stad, van de woning weg te houden.

(lees verder onder de foto’s)

6 .
Anderman Architects .
6 .
Anderman Architects .
6 .
Anderman Architects .

Hoe gesloten het huis aan de voorkant is, zo open is het aan de achterkant. Daar genieten de bewoners van een prachtig uitzicht op het groene landschap. In de tuin is een deel van het uitgeboorde beton verwerkt in een zithoekje.

6 .
Anderman Architects .
6 .
Anderman Architects .

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rayan El Arami

    En als de zon er pal op staat zit je met een hoop lichtbundels hinderlijk licht en geflikker als je er door loopt. Neen dank u. Er zijn betere oplossingen.

  • Axel Italis

    Luc D, je steekt de buisjes in de bekisting voordat je beton giet. Slim hé

Lees meer