2 Een huis huren werd in 2019 gemiddeld 4,82 procent duurder.
RV Een huis huren werd in 2019 gemiddeld 4,82 procent duurder.

Exclusief voor abonnees

Huren in Vlaanderen nooit zo duur: huurprijs van huis in jaar met 39 euro omhoog

Huren in Vlaanderen was nooit zo duur. Het voorbije jaar steeg de maandelijkse huurprijs van een huis gemiddeld met 39 euro, ofwel bijna 5 procent. Meer nieuwe en kwalitatief gerenoveerde panden drijven de prijs omhoog. Dreigen door het verdwijnen van ‘goedkopere’ huurhuizen sommige huurders op de private markt niet uit de boot te vallen?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

92 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • carine francoys

    Beter zo dat de huurprijzen stijgen....de verhuurder moeten ook veel investeren in hun woning en de huurders lappen overal hun laars aan....telkens de huurder vertrekt schade...schade en nog eens schade....Die beseffen niet dat een huurhuis bloed zweet en tranen en pakken geld heeft gekost...niks van respect...

  • Fernando Bourgy

    De verhuurders van woningen ouder dan 10j moeten ze beter controleren , en al die niet volgens de normen in orde zijn verbieden om nog te Verhuren. Huurders hebben ook rechten en niet alleen verhuurders punt uit.

Lees meer