RV

Huurwaarborg regelen is een pak makkelijker vanaf nu: via Myminfin op slechts 5 minuten in orde

Huurders kunnen voortaan hun huurwaarborg storten via Myminfin, het online platform van de FOD Financiën. Er is daarvoor de nieuwe, interactieve applicatie e-DEPO ontwikkeld, aldus de FOD Financiën. 

Wie een appartement of huis huurt, moet daarvoor een borgsom storten op een geblokkeerde rekening. De huurder krijgt die terug aan het einde van de huurovereenkomst, als hij zijn verplichtingen is nagekomen. Doorgaans wordt hiervoor gebruikgemaakt van een rekening bij een bank, maar er bestaat ook al langer de mogelijkheid om de borgtocht bij de Deposito- en Consignatiekas - onderdeel van Financiën - onder te brengen.

Dankzij de nieuwe applicatie e-DEPO, via Myminfin, kan dat voortaan dus online, met meer gebruiksgemak. Identificatie daarvoor kan onder meer via de elektronische identiteitskaart en een kaartlezer. Volgens Financiën is de storting zo in slechts vijf minuten geregeld. 

De Deposito- en Consignatiekas beheert ook andere waarborgen: voor overheidsopdrachten, de wet-Breyne, vervoersvergunningen en kansspelen, maar ook waarborgen gevraagd door een publieke instantie. Die gebeuren voortaan ook via e-DEPO

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • FRANK WILLEMS

    En waar verdwijnen die borgen ... juist zoals het zilver fonds , borg voor de banken enz gewoon weg en de staat , wij dus staan er voor in .

Lees meer