5 Loïc Thebaud
Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud

Iets voor de Monacovrouwen? Grotwoning van 41 miljoen euro

We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een grotwoning in Monaco.

Monaco mag dan wel in luxe baden, riant behuisd zijn de meeste inwoners niet. Ze moeten het doorgaans stellen met een kleine flat in een of andere karakterloze toren, die ze vaak wel prachtig inrichten. Slechts heel af en toe springt er eens een woning uit. Dat is zeker het geval met villa Troglodyte.

(lees verder onder de foto’s)

5 Loïc Thebaud
Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud
5 Loïc Thebaud
Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud

Het huis van architect Jean-Pierre Lott is gebouwd in een gigantische rots waar je eigenlijk zo voorbij loopt. En dat is zonde, want achter de deur schuilt een indrukwekkende woning waar Fred Flinstone gegarandeerd stikjaloers op zou zijn.

(lees verder onder de foto’s)

5 Loïc Thebaud
Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud
5 Loïc Thebaud
Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud

Ze bestaat uit vier verdiepingen die via een lift met elkaar in verbinding staan. Enkele ramen, lichttunnels en glazen passerelles zorgen overal voor daglicht. De ruimtes zijn op zich niet zo heel groot, maar naar Monegaskische normen zeker voldoende. Dé blikvanger is het ondergrondse zwembad dat deels verwarmd wordt door constante temperatuur en een geothermische warmtepomp.

Prijskaartje voor al dit moois: 41 miljoen euro. Misschien iets voor de Monacovrouwen van het tv-programma op vijf?

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ingrid De Kerpel

    Ho, dit is echt wel heel mooi, maar zoals zovelen niet echt 'bewoonbaar'.

  • DIRK RASSCHAERT

    Ze krijgen er als surplus een imitatievellen kleedje bij.!

Lees meer