5 .
Eddy Vangroenderbeek .

In deze flat uit 1928 bleef de tijd stil staan en dat vinden de bewoners net goed

De meeste oude gebouwen met grandeur spelen veel van die pracht kwijt tijdens ondoordachte renovaties. Het Antwerpse Interbellumappartement van Melissa en Yves is daar een uitzondering op, want na bijna een eeuw heeft het nauwelijks littekens opgelopen. In dat authentieke decor voegde het koppel voorzichtig enkele nieuwe, maar al even tijdloze elementen toe.

De inkomhal is een knap staaltje Interbellumarchitectuur met veel marmer en art deco-elementen, zoals gekleurde glas-in-loodramen met bloemen. Het is een voorsmaakje van wat we even later op de vierde verdieping te zien krijgen. “De tijd is hier blijven stilstaan en dat vinden we net net goed”, vertelt het koppel.

(lees verder onder de foto’s)

5 .
Eddy Vangroenderbeek .
5 .
Eddy Vangroenderbeek .

“Natuurlijk moest het appartement een update krijgen met aangepaste elektriciteit, maar verder veranderden we zo weinig mogelijk. We braken bijvoorbeeld geen muren uit voor een grotere badkamer, maar behielden de piepkleine ruimte. Een keuken was er al helemaal niet, want de maaltijden werden beneden bereid door het personeel. We letten er hard op dat onze keuken geen stijlbreuk zou vormen met wat er al was.”

(lees verder onder de foto’s)

5 .
Eddy Vangroenderbeek .
5 .
Eddy Vangroenderbeek .

Hoe het koppel dat aanpakte en de rest van het interieur inrichtte, ontdek je samen met de waarde van het appartement in de chique Van Rijswijcklaan in onze weekendkrant of hier online.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Nijs

    Ach alles is relatief. Appartement van 1928 ? ok , maar die Tulip Chair van de eerste foto is van 1956. En de keuken van veel recenter. Dus ergens moet je altijd comprissen maken.

  • Kristof Degros

    Ieder zijn smaak, maar zeker niet voor mij. En die keuken past toch niet bij de rest

Lees meer