Een warmtepompboiler haalt energie uit de omgevings- of buitenlucht.
Remeha Een warmtepompboiler haalt energie uit de omgevings- of buitenlucht.

Investeren in een warmtepompboiler? Slimme keuze!

Is jouw elektrische boiler aan vervanging toe? Dan sta je voor de keuze: opnieuw kiezen voor een elektrische boiler of investeren in een warmtepompboiler. Is warmwatercomfort belangrijk voor jou en wil je het milieu een handje helpen? Dan is een warmtepompboiler de perfecte match. Voortaan geniet je ook van een premie van 400 euro.

Is je boiler aan vervanging toe?

Je draait je douchekraan open en er komt enkel koud tot lauw water uit je kraan. Tijd om je boiler te laten vervangen, want dit wijst er meestal op dat hij stuk is. Als je boiler al een zekere tijd meegaat, vervang je hem best preventief. Je kan opnieuw kiezen voor een elektrische boiler, maar waarom zou je niet investeren in een hernieuwbare oplossing die niet enkel je CO2-uitstoot beperkt, maar ook je energiefactuur laat dalen? Een warmtepompboiler is een duurzaam alternatief en een interessante investering die je snel terugverdient.

Ga voor een warmtepompboiler…

Een warmtepompboiler haalt energie uit de omgevings- of buitenlucht: hij zuigt de warme lucht aan, warmt je sanitair water op en stoot de koude lucht weer uit. Het grote voordeel is dat een warmtepompboiler veel minder verbruikt dan een elektrische boiler. Een mooie besparing op je energiefactuur! Bovendien geniet je van een premie van 400 euro en een snelle terugverdientijd: de meerprijs die je betaalt in vergelijking met een elektrische boiler verdien je op drie jaar terug dankzij het lage verbruik.

… op maat van je gezin

Remeha biedt warmtepompboilers aan op maat van de behoeftes van jouw gezin. De Remeha Azorra verwarmt je sanitair water tot 65 graden en is verkrijgbaar in een volume van 200 of 300 liter. De Remeha Azorra 300 EH heeft een extra spiraal die je op je bestaande verwarmingsketel of zonnecollectoren aansluit. Zo wordt je water voorverwarmd om nog sneller aan het gewenste comfort van je gezin te voldoen. De Azorra-reeks van Remeha is erg scherp geprijsd, wat voor een positief effect op je terugverdientijd zorgt. Bovendien ondervind je al meteen financiële voordelen: dankzij de energiezuinige werking van deze boilers bespaar je tot maar liefst 70 procent op je waterfactuur.

Kies het geschikte volume

Is warmwatercomfort belangrijk voor jou? Om het comfortniveau van je elektrische boiler te behouden, heb je een grotere warmtepompboiler nodig. Stelde je jouw oude elektrische boiler van 200 liter in op 60 graden? Dan heb je een warmtepompboiler nodig op 45 graden met een inhoud van 300 liter. 

De ideale plaats

Meer energie besparen door je warmtepompboiler optimaal te plaatsen? De ideale ruimte is een berging waar koeltoestellen staan die door hun werking warmte afgeven. Denk maar aan je diepvriezer of koelkast. Ook de ruimte waar je droogkast staat, is ideaal. De verloren warmte wordt aangezogen om je sanitair water op te warmen en de koelere lucht wordt terug afgegeven in deze ruimte.

Vraag je premie aan

Als je je elektrische boiler door een warmtepompboiler vervangt, heb je sinds 1 januari 2019 recht op een premie van 400 euro, want een warmtepompboiler is tot 70 procent energiezuiniger dan een elektrische boiler. De premie dooft de komende vijf jaar langzaam uit. Vanaf 2020 krijg je nog 300 euro en vanaf 2021 nog maximaal 200 euro. Voor deze premie kan je terecht bij je netbeheerder.

Surf naar http://www.remeha.be en ontdek alle troeven van de Remeha Azorra. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIRK VANGOSSUM

    Sven.... energiefactuur voor het verwarmen sanitair water. Dus niet de waterfactuur.

  • Sven Van Evelghem

    70% besparen op je waterfactuur door een warmtepompboiler??? Die firma kan water in wijn veranderen zeker?

Lees meer